logo

Marktleider onder de vliegscholen in België
voor de opleiding van lijnpiloten

De school is goedgekeurd door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer onder het certificatienummer BE/ATO-018, namens de Europese autoriteiten (EASA) voor de opleiding van toekomstige piloten onder de geldende Europese reglementering (EASA/JAR-FCL).

Studenten van de BFS hebben de verschillende theoretische en praktische examens altijd met een hoge mate van succes behaald en vliegen nu voor de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

sunset

BFS Charleroi

Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in de opleiding van privépiloten en nu gespecialiseerd in de opleiding van lijnpiloten. BFS Charleroi stelt al zijn kennis, ervaring en energie ter beschikking om je op te leiden volgens de beste normen in overeenstemming met de luchtvaartmaatschappijen. We zijn uitgerust met moderne faciliteiten en een moderne en dynamische infrastructuur.

Raadpleeg onze pagina met opleidingen voor meer info of contacteer ons op 0032 71 34 55 10

We zijn ook uitgerust met twee simulators van het type FNPT II.

BFS Luik

Deze afdeling van BFS is gevestigd op de luchthaven van Luik-Bierset en vormt een ideale infrastructuur voor de opleiding van professionele piloten en privépiloten in de Luikse regio.

De luchthaven van Bierset staat bekend om zijn dichte vliegverkeer ‘s nachts en biedt veel ruimte voor vluchten overdag voor de pilootstudenten.

Of je van vliegen nu je beroep of hobby wilt maken, BFS Luik kan je op het juiste spoor brengen!

Voor alle informatie over BFS Luik, of om je eerste vliegles te boeken, kun je gerust contact opnemen met Cédric BUSCHGENS op 0032 4 235 88 08

 

Flight Simulator

BFS beschikt over 2 ultramoderne FNPT II-simulators, gebouwd door het Zwitserse Elite, dat wereldwijd bekend staat om de kwaliteit van zijn materiaal.

Het type simulator waar we over beschikken is een uiterst performante educatieve tool waarop de kandidaat-lijnpiloot ongeveer 45 lesuren zal doorbrengen, gaande van de vliegprocedures tot de instrumenten. Dankzij deze uitzonderlijke pedagogische tool kan de kandidaat leren in ongeëvenaarde omstandigheden inzake veiligheid en comfort.

De simulators kunnen 24/24 worden gebruikt en passen zich dus perfect aan ieders beperkte uurschema’s aan. Daarnaast hebben de weersomstandigheden geen invloed op hun werking. Omdat de kosten in de simulator veel lager zijn dan die in het vliegtuig, kun je flink besparen op de opleiding.

simulator

Onze andere diensten

Naast onze opleidingen biedt onze school ook een groot aantal extra diensten aan, zowel voor bedrijven als voor particulieren:

– Organisatie van incentives
– Vlieginitiaties
– Luchtdopen
– Bedrijfspresentaties/organisatie van conferenties
– Consultancy inzake opleiding en technische consultancy

Click to Hide Advanced Floating Content

Volgende Cursussen

-09/11/2019: Nacht-cursus

-28/12/2019: FI-cursus

-09/11 december 2019: MEP-cursus

-25/26 Januari 2020: FI vernieuwen

-Maart-april 2020: Academic entry GEÏNTEGREERD

-Maart-april 2020: Academic entry ATPL

-Maart-april 2020: Academic entry PPL

Belangrijke Datum

-07/12/2019: Ceremonie, overdracht van de vleugels